De vereniging:

 In de jaren 1982 t/m 1986 voeren de heren Jan Bakker en Jan Schoen met een Skûtsje uit nam van de Stad Enkhuizen, de Hollandsche Nieuwe (tegenwoordig de Waldwiif). Het schip was zwart van kleur en had refererend naar Enkhuizen Drie Haringen in het zeil. Na in 1985 kampioen te zijn geworden waren de resultaten wisselend waarna het einde jaren 80 werd verkocht. Enkhuizen had daarna geen eigen stadsschip meer.

Na jaren van afwezigheid ging het bloed bij Thomas de Boer en Marieke Zijlstra waar het niet gaan kon. Op een oudejaarsavond werd samen Jorrit Jouwsma besloten over te gaan tot de aanschaf van een nieuw stadsschip voor Enkhuizen. Er werd besloten een nieuwe zeilvereniging op te zetten: Skûtsje zeilvereniging de Drie Haringen.

Lidmaatschappen:

De vereniging kent natuurlijk leden, wij werken met 3 soorten van lidmaatschap:

* Jeugdlid, als jeugdlid ben je onderdeel van het jeugdteam en kan je worden opgeroepen voor het hoofdteam, verder trainen wij 1 x per 2 tot 3 weken. De kosten zijn €10,- per maand.
* Wedstrijd lid, als wedstrijdlid ben je onderdeel van de wedstrijdploeg train je iedere week en neem je deel aan de wedstrijden. De kosten zijn €25 tot € 50,- per maand.
* Speciaal lid, als speciaal lid sta je op de reservelijst voor wedstrijden en trainingen en mag je opstappen en meevaren met open zeildagen en events. De kosten zijn €15,- per maand.

Interesse in het lidmaatschap? Neem contact met ons op